Geen items

Purofort®+ is de laatste Dunlop generatie, die meer significante aspecten toevoegt aan de toch al superieure eigenschappen van de Purofort laars. Het eigentijdse ontwerp en de extra veiligheidseigenschappen onderscheiden de Purofort®+ laars en staan garant voor droge, goed beschermde, warme en gezonde voeten. Purofort®+ is speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik in de agrarische en industriële markt.

Verbeterde pasvorm, een anatomisch gevormd voetenbed, extra teenruimte, hiel- en instapbescherming, een vochtabsorberende binnenzool, een anti-slip buitenzool, optimale thermische isolatie en een duurzame, scheurbestendig schacht maken de Purofort®+ de nummer één veiligheidslaars. De optionele hielbeschermer biedt echter nog meer veiligheid en stabiliteit. De Purofort®+ is voorzien van een stalen neus en een tussenzool. De laars is beschikbaar in een uitgebreide range: maat 36 tot en met maat 49/50.
Purofort®+, verbeterde eigenschappen:
 • Verbeterde pasvorm voor optimaal comfort
 • Bijzondere grip dankzij speciaal ontwikkelde inlegzool
 • Anatomisch gevormd voetenbed
 • Vochtabsorberende inlegzool
 • Uitgebreide range van maten tot en met maat 49/50

De naam Purofort® is een afgeleide van het materiaal, waarvan deze is vervaardigd. Namelijk Polyuretaan en de comfort. Polyurethaan is een synthetisch materiaal, waarvan Purofort is gemaakt door middel van een uniek proces. Miljoenen microscopische bubbels in het materiaal maken Purofort® uitzonderlijk soepel, zelfs bij extreem lage temperatuur. Daarnaast is Purofort® thermisch isolerend, heeft een licht soortelijk gewicht en is schokabsorberend. Verder bieden de polyurethaaneigenschappen een langere levensduur en hoge weerstand tegen chemicaliën.
Alle bovengenoemde eigenschappen resulteren in een uiterst comfortabele en veilige laars. Purofort laarzen zijn warm in de winter en koel in de zomer. De schokabsorberende werking voorkomt vermoeidheid. Purofort® laarzen hebben een goede grip en zijn 100% waterdicht. Ze zijn tevens kostentechnisch aantrekkelijk; Purofort laarzen gaan twee maal zo lang mee als normale laarzen. Relevante voordelen zijn de kostenvoordelen, om over het voordeel van de superieure bescherming maar te zwijgen. Eindgebruikers kunnen vertrouwen op Purofort.
Speciaal ontworpen voor de bouw-, agrarische- en voedselverwerkingsindustrie. Kortom, uiterst geschikt voor diverse toepassingen. Purofort® kan geleverd worden met stalen neus en tussenliggende zolen voor optimale bescherming. De Purofort lijn bevat tevens twee speciale modellen: Thermo+, welke bescherming biedt tegen extreme kou en de High Grip, voor gebruik op gladde oppervlakten.
Purofort® laarzen hebben de volgende bijzondere eigenschappen:
 • 35% meer lichtgewicht
 • Flexibel en soepel
 • Bijzonder comfortabel
 • Uitstekende thermische isolatie
 • Enorm sterk en duurzaam


De naam 'Acifort' is afkomstig van de Engelse woorden 'acid' (zuur) en 'comfort'; wat benadrukt dat deze laarzen zuurbestendig en comfortabel zijn. Dunlop Acifort® laarzen zijn gemaakt van een mengsel van nitrile rubber en PVC, spuitgegoten om een naadloze en compleet waterdicht product te vormen. Deze pasklare laarzen bieden extra bescherming bij specifieke condities.
Acifort laarzen zijn bijzonder veilig. Ze hebben een bijzonder goede grip en kunnen worden geleverd met stalen neus en een stalen tussenzool voor extra bescherming. Vele Acifort® modellen zijn uitgevoerd met extra versterking op kritieke plekken zoals het teen, enkel en scheengebied. Een aantal modellen is tevens voorzien van extra veiligheidseigenschappen, waaronder antistatische en isolerende eigenschappen.
Acifort laarzen voldoen aan diverse Europese standaards, zoals CE, EN344, EN347 en EN50321 en aan Europese voorschriften (EU). Acifort staat voor veiligheid, comfort en duurzaamheid. Ontwikkeld voor de meest uiteenlopende omgevingen, biedt deze prijsaantrekkelijke lijn een complete selectie van gevarieerde gebruikers, van professionals tot veeleisende doe-het-zelvers.
Acifort® laarzen staan garant voor praktische bescherming - altijd en overal:
 • Veiligheid (met stalen neus en zolen)
 • Slijtvast
 • Bijzonder goede grip
 • Extra eigenschappen: elektrische isolatie en oliebestendig

Rubber
Het is gebruikelijk om aan te nemen dat rubber laarzen gemaakt worden door middel van een dompel- of vormingsproces. Dit is echter zeker niet het geval; nader onderzoek leert dat het een aanzienlijk gecompliceerd product is, dat bestaat uit een verrassend aantal verschillende onderdelen. Het produceren van rubber laarzen is vanaf het begin tot het eind vakmanschap. Machines worden gebruikt bij het voorbereidende proces van de verschillende materialen; drukpersen voor het vormen van de zolen haken, frees- en walsmachine voor de rubber vellen en snijmachines voor de productie van alle verschillende onderdelen. Desondanks zijn alle handelingen op de assemblagelijn puur vakmanschap.

Natuurlijk rubber is van origine een vloeistof (latex) van de rubberboom Hevea Brasiliensis. De vloeistof ondergaat een proces, waardoor het wordt geconverteerd naar een vaste stof, voorafgaand aan het productieproces. Natuurlijk rubber wordt beschouwd als een uitstekend materiaal voor de vervaardiging van waterdicht schoeisel en heeft het voordeel dat het zijn zachtheid en flexibiliteit behoudt, bij zowel hoge als lage temperaturen.

Natuurlijk rubber is in ruwe staat een plastic materiaal; het kan nauwelijks worden gebruikt voor productie, voordat het wordt verwerkt en geconverteerd tot een elastisch materiaal. Tijdens dit proces worden verschillende chemische stoffen toegevoegd en worden mechanisch gemengd tot rubber.
De diverse rubberen onderdelen van de laarzen worden gemaakt van verschillende materialen. Deze moeten worden gesneden, gecontroleerd worden op kwaliteit en worden gedistribueerd naar de assemblagelijn, voordat de assemblage kan beginnen. Het assemblage werk is vakmanschap. Deel voor deel worden de onderdelen gelijmd en geassembleerd, totdat het gereed product compleet is.
Een post-assemblage hoge druk verhitting proces, genaamd vulkanisering, verandert de samenstelling uiteindelijk in een elastisch materiaal. De chemische reacties, die ontstaan tijdens het vulkaniseringsproces, veranderen de eigenschappen van de rubberen samenstelling. Het proces maakt het mogelijk om aan de kwaliteitseisen te voorzien. Het proces stelt ons in staat om aan deze eisen te voldoen. Dunlop® rubber laarzen zijn hoogwaardige handvervaardigde producten, gefabriceerd onderdeel voor onderdeel van natuurlijk rubber.
Rubber, een natuurlijk product:
 • Proces om te kunnen voldoen aan specifieke eisen
 • Zachtheid en flexibiliteit
 • Voldoende ondersteuning voor comfortabel